| | |

Tepecik Hastanesi’nde “Serebral Palside Yeni Yaklaşımlar Sempozyumu” Düzenlendi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çocuk Nöroloji Kliniği ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Nörodejenerasyon ve Nöroproteksiyon Çalışma Ekibinin ortak düzenlediği ‘Serebral Palside Yeni Yaklaşımlar Sempozyumu’ 11 Nisan 2019 Perşembe günü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Nejat Aksu Konferans salonunda farklı disiplinlerden uzmanların katkıları ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmaları İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı Op. Dr. Cengiz Sert, Çocuk Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Helvacı ve Yenidoğan Kliniği idari sorumlusu Doç. Dr. Defne Engür tarafından yapıldı. Perinatal beyin hasarını önlemede multidisipliner çalışmanın önemine vurgu yapılan toplantıya yoğun katılım oldu.

Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ve Prof. Dr. Mehmet Helvacı’nın başkanlık yaptığı ilk oturumda Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürsoy Pala, Yenidoğan Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr Defne Engür ve Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uluç Yiş tarafından beyin hasarını önlemede perinatal ve yenidoğan dönemindeki yenilikler anlatıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Hız ve Ege Üniversitesi Çocuk Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarenur Gökben’in başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumda Prof. Dr. Sarenur Gökben, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çocuk Nöroloji Kliniği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nihal Olgaç Dündar ve Doç. Dr. Pınar Gençpınar tarafından yenidoğan döneminde aEEG ile izlem, serebral palside erken tanı ve yenilikçi tedavi seçenekleri tartışıldı.

Programın son oturumu Dokuz Eylül Üniversitesi Yenidoğan Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özkan ve Celal Bayar Üniversitesi Yenidoğan Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Arun Özer başkanlığında gerçekleştirildi. İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Nörodejenerasyon ve Nöroproteksiyon Çalışma Ekibinden Prof. Dr. Şermin Genç ve Prof. Dr. Abdullah Kumral tarafından serebral palsiyi önlemede moleküler düzeyde yapılan çalışmalar ve umut vadeden yeni tedavi seçenekleri anlatıldı.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir