|

Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumunun İkincisi Büyük Bir Katılımla Gerçekleştirildi

semp-2gir

İzmir’de Çocuk Sağlığına Damga Vuran Sempozyum:

“Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu: Olgularla Pediatri”

büyük bir katılımla gerçekleşti

İzmir’in en genç devlet üniversitesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde hizmete başlayan İKÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve yıllardır sağlıkta İzmir ve çevresine çok önemli hizmetler veren Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği katkıları ile Büyüyen Çocuk Derneği’nin Organize ettiği “Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu: Olgularla Pediatri” 15-16 Ocak 2016 tarihlerinde DEÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sempozyum açılışına İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, İzmir Kamu Hastaneler Birliği Kuzey Bölgesi Genel Sekreterliği Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir  Kamu Hastaneler Birliği Güney  Bölgesi Genel Sekreterliği Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi EAH Yöneticisi Doç. Dr. Hurşit Apa ve çok sayıda çocuk sağlığı gönüllüsü  katıldı. Sempozyum açılışında Otizm Orkestrası ve  Korosunun verdiği muhteşem konser katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Konser sonrası Otizm Orkestrası ve Korosu eğiticilerine ve üyelerine, Otistik çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği’ne; İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ve Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Sempozyum Eş başkanları Tepecik EAH Çocuk Kliniği Eğitim Görevlileri Doç. Dr. Murat Anıl ve Doç. Dr. Önder Yavaşcan tarafından teşekkür plaketleri ve teşekkür belgeleri verildi.

Sempozyum açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Çocuk Sağ. ve Hast. ABD Başkanı, İzmir Tepecik EAH Çocuk Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar; son 2,5 yıldır Tepecik EAH Çocuk Kliniğinde  büyük resmi görebilen herkes tarafından  takdirle karşılanan büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını, büyük bir katılımla bu yıl ikincisi düzenlenen “Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu’nun” iki kurum arasındaki  yaşanan güç birliğinin yarattığı büyük sinerjinin çocuk sağlığı alanında  bölgemize yeni bir soluk ve heyecan getirdiğinin en önemli  göstergesi olduğunu ifade etti. Dündar; değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğunu,  yurt içi ve yurt dışında eğitimde ve bilimde uluslararası düzeyde markalaşmış kurumların bile bugün verdikleri hizmeti ve eğitimin kalitesini sorgulamakta olduklarını, “nasıl dünya standartlarını yakalayabilirim, nasıl daha da iyi olabilirim” sorusunu kendilerine sorduklarını, kişi ve kurumlar açısından iyi olmak için giderek standartların ağırlaştığını, değişemeyen ve gelişimini sürdüremeyen kurumların ve bilim insanlarının erimeye ve yok olmaya mahkum olduklarını, bu kutsal mesleği hakkıyla yapabilmek için sürekli bilgileri güncellemenin, eskimiş geleneksel yaklaşımlardan mümkün olduğunca uzaklaşmanın çağdaşlığın ve iyi hekimliğin gereği olduğunu, ortak bir  emeğin ürünü olan  bu sempozyumun çocuk sağlığı gönüllerinin kendilerini yenilemeleri, bilgilerini güncellemeleri açısından büyük önem taşıdığını  söyledi.

Sempozyumda daha sonra Otizm konferansı ile bilimsel programa geçildi ve 10 panelde toplam 23 konuşmacı 100’ün üzerinde olgu sunarak çocuk sağlığı problemlerine güncel pratik yaklaşımlar konusunda dinleyicileri bilgilendirdiler.

Sempozyumun sonunda sempozyum konularından hazırlanan soruları doğru cevaplayanlar arasından Tepecik EAH Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Helvacı tarafından gerçekleştirilen çekiliş sonrası bir adet tablet bilgisayarı kazanan  Tepecik EAH Çocuk kliniği Diyabet Hemşiresi Perihan Yetim ‘e ödülü Doç. Dr. Mehmet Helvacı tarafından takdim edildi.

Sempozyumun ilk günü  400’e yakın katılımla katılımcı rekoru kırıldı. Sempozyumda katılımcılara pediatrik olgulara güncel yaklaşım algoritma kitapçığı ve Tepecik EAH Çocuk Kliniğinde  son 2,5 yılda yaşanan değişim ve gelişimin ayrıntılarını özetleyen bir broşür kitapçık hediye edildi.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir