| | |

“Çocukluğa Yeniden Bakış Çalıştayı İstanbul’da Yapıldı”

“Çocukluğa Yeniden Bakış Çalıştayı” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ev sahipliğinde İstanbul’da  Sabancı Öğretmenevi’nde yapıldı. 
Çalıştayda Türkiye’de Çocuk ile ilgili alanlarda önemli çalışmaları olan
Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof.Dr. Haluk Yavuzer, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin,  Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Özkan başta olmak üzere özel olarak davet edilen    çok sayıda akademisyen, eğitimci, hukukçu, psikolog, sosyolog, adli tıp uzmanı, iletişimci ve antropolog hazır bulundu. Toplantıya İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalalıkları AD Başkanı ve Büyüyen Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar da davetli olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk,  ülkemizde çocuk ve çocukluk kavramını yeniden belirlemeleri gerektiğini belirterek, “Öncelikle konularında uzman ve bizlere yön verecek kişilerin bir araya gelmesi çok önemli. Katılımcılara tek tek teşekkür ediyorum.  Şu anda ‘çocuk nedir?’ denildiğinde insanların bütün hayatlarını adayabildikleri ya da ilgi zehirlenmesine doğru gidebilen saygı ve sevgi sınırlarının aşılmasının söz konusu olabildiği durumlardan söz ediyoruz. Bütün bunları ister çocuğun beslenmesiyle, ister sağlığı ile ilgili olsun, ister diğer çocukla ilgili hususlar olsun, hepsinde yarıştırıp, bir çözümleyip, yeniden bir entegrasyona tabi tutup, bir tertip ve terkin içerisinde ele alma ihtiyacımız var” dedi.
Bakan Selçuk, “23 Nisan da bunun güzel bir fırsatı. Biliyorum çok uzun soluklu bir koşu bu. Hemen bir günlük bir çalışmayla yapılabilecek bir iş değil. Ama bir yerden bir nokta koyup, oradan resmi tamamlamak için bir çalışmaya ihtiyacımız var. Bu çalışmanın ortaya çıkarabileceği doğrular sonucunda genişlemesi ve başka insanlarımızın da bu meseleye destek vermesiyle yoğunlaşması söz konusu olabilir. Neticede buradan makaleler, tezler çıkabilir, kitaplar çıkabilir. Sonuçta bizim toplumumuzda da annelerin, babaların, tüm toplumun çocuk algısı, çocuğun anlamı ve çocukla ilişkimiz üzerinden yeni bir referans çerçevesi kurabiliriz belki. Bunu yapmak için birçok çaba var, bir çok kurum bunun için çalışıyor. Fakat genelde disiplin odaklı ya da kişilerin kendi öz geçmişiyle sınırlı yapılıyor. Eğer biz bunu Türkiye’nin birikimini bir araya getirip de bir ortak düşünce alanı oluşturabilirsek sanki daha başarılı olabilirmişiz gibi geliyor bana” şeklinde konuştu.

Gün boyu 3 grup halinde yapılan grup çalışmalarının ardından hazırlanan ön çalışma raporları grup moderatörleri tarafından katılımcılara sunuldu. 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir