|

“Çocuklarda Sık Görülen Enfeksiyon Hastalıkları- Kime Antibiyotik, Hangi Antibiyotik?” Sempozyumu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Çocuklarda Sık Görülen Enfeksiyon Hastalıkları- Kime Antibiyotik, Hangi Antibiyotik?” sempozyumu düzenlendi.
SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Büyüyen Çocuk Derneği tarafından organize edilen sempozyuma Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanısıra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, SBÜ Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nden çok sayıda doktor katıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu sempozyumun açılış konuşmasında “Ağırlıklı olarak polikliniklerde hangi hastaya hangi antibiyotiğin kullanılması gerektiğinin pratik olarak öğretilmesinin öneminin vurgulandığı bu sempozyumun düzenlenmesi çok önemlidir. Bundan dolayı farklı üniversitelerden de geniş katılımın olduğu bu gerekli ve yararlı sempozyumun düzenleyen, sempozyumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Hastanemiz 1971 yılında kurulduktan sonra 80’li yılların ortalarında araştırma hastanesi özelliğine kavuştu ve sürekli değişim ve gelişimine devam etti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin afiliasyonu ile özellikle Pediatri alanında gücümüze güç kattık. Eğitim ve Araştırma hüviyetindeki hastanemiz çeşitli üniversitelerden tıp fakültesi öğrencilerine eğitimlerinde destek veriyor. Burada düzenlenen sempozyumun konusu son derece önemli. Akılcı ilaç kullanımı konusunda dünyada oldukça yaygın bir duyarlılık bulunmaktadır. Antibiyotik kullanımı da bunların en başında geliyor. Özellikle ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre antibiyotik kullanınımı konusunda dünyada en kötü ülkelerden birisi. Bunun azaltılması, akılcı ilaç kullanımında istenilen seviye gelinmesi için çok sayıda çalışmalar, bilimsel oturumlar yapılıyor. Hastanemizde de bilimsel anlamda pek çok toplantı yapılıyor. Bugün de hastanemizde bu alanda önemli bir sempozyum düzenlenmesi önem taşıyor. Sempozyumun çok yararlı olacağına inanıyorum, düzenleme kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, Doç. Dr. Mehmet Helvacı, Prof.Dr. Şükran Köse, Doç.Dr. Dilek Yılmaz Çiftdoğan’ın yaptığı sempozyumda “Çocuklarda Artan Antibiyotik Kullanım”, “ Akut Otitis Media-Kime Antibiyotik? Hangi Antibiyotik?”, “ Akut Rinosinüzit-Kime Antibiyotik? Hangi Antibiyotik?”, “Tonsillofarenjit: Kime Antibiyotik? Hangi Antibiyotik?”, ele alınırken ikinci oturumda ise “ Toplum Kökenli Pnömoni- Kime Antibiyotik? Hangi Antibiyotik?”,” Akut İshal-Kime Antibiyotik? Hangi Antibiyotik?”,” Antibiyotikler – Dost mu ? Düşman mı? Akılcı Antibiyotik Kullanımı”, “ Çocuklarda Ateş Yönetimi” konuları ele alındı.

Soru cevap şeklindeki bilimsel tartışma sonrasında, katılımcılara katılım belgelerinin verilmesinin ardından sempozyum sona erdi.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir