| | |

“İKÇÜ Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin sağlık sektörü profesyonelleriyle öğrencilerinin buluşmasını hedefleyen, “Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu” İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürlüğü, belediyeler, evde bakım hizmetleri birimleri, hastaneler ve dal merkezlerinden gelen üst düzey protokolün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar’ın ev sahipliğinde yapılan sempozyumu, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bedia Salnur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci takip etti. 

“Başarının anahtarı çok çalışmaktır.”

Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar,  kariyer etkinliklerinin önemine dikkat çekerek iş hayatına atılacak öğrenciler için çok faydalı olduğunu söyledi. Başarıya giden yolları sıralayan Prof. Dr. Dündar, ilk basamağın o mesleği sevmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Dündar,  “Sevmeden mesleğinizi yapamazsınız. Kariyerde çok iyi olunsa da o mesleği isteksiz icra edenler, mesleğini sevmeyenler hayatlarında mutsuz olurlar. Çok çalışmak zorundayız. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.’ Mesleğiniz ne olursa olsun başarının anahtarı çok çalışmaktır. Hangi işi yaparsanız yapın işinizin en iyisini yapmalısınız. İyi olursanız mesleğinizde öne çıkarsınız. Başarılı olduğunuzda parlayan ışığınızı söndürmek isteyenler de olacaktır. Ama sizler doğru bildiğiniz yoldan ayrılmamalısınız, mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeye devam etmelisiniz.” dedi.

“Birileri için karşılıksız bir şey yapın.”

Kariyerle ilgili düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Rektör Prof. Dr. Köse ise en karlı sermayenin başkalarının tecrübesi olduğunu söyledi.  Kariyer etkinliklerinin önemine işaret eden Prof. Dr. Köse,  “Bu toplantının sahada çalışanların tecrübesi ile üniversitede bilgi üretenlerin yani pratik ile teorinin buluştuğu ve bu yönüyle öğrencilerimiz için iyi bir fırsat sunduğunu düşünüyorum. İnşaallah amacına hizmet eden bir toplantı olur. İkinci olarak öğrencilerimize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bugünün insanının en çok aradığı şey mutluluk ve huzurdur. Mutlu olmak istiyorsanız bunun anahtarı birileri için karşılıksız bir şey yapmanızdır. Günümüzün insanı biraz daha ben merkezli hareket ediyor. Oysa karşılıksız bir şeyler yapmak kişinin iç dünyasını güzelleştiriyor. Bu sağlık alanında daha da önemli. Çünkü insanın en zor olduğu zamanda onun yanında olmak, ömür boyu size minnettar kalacağı bir alana zemin açmak demektir.” diye konuştu.

“İnsanların ‘Allah razı olsun’ dediği an, mutlu bir mesleki geleceğe adım attığınız andır.”

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bedia Salnur öğrencilere “Sizler bizim en kıymetlimizsiniz” diyerek seslenerek; çalışma alanıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Uzm. Dr. Bedia Salnur, “Sağlık sektöründe bir sorun çıkmaması adına çalışan naçizane bir doktorum. Sizler bizim en kıymetlimizsiniz. Kıymetli olduğunuzu bilin. Siz bir yan eleman değilsiniz, destek elemanı değilsiniz. Yardımcı sağlık personeli tanımını da reddediyorum. Siz asılsınız. Bir bedenin asıllarısınız. Böyle bilerek mesleğinize adım atmanızı rica ediyorum. Rektör hocamızın da dediği gibi karşılıksız bir şey yapmak çok önemli. Görev tanımınız var, dışında kalan ama hastanın sizden beklediği bir istek var. İşte siz onu yaptığınız an, ne yapacağınızı bildiğiniz an kazandığınız andır, mesleğinizden haz aldığınız andır. İnsanların ‘Allah razı olsun’ dediği an mutlu bir mesleki geleceğe adım attığınız andır. “ dedi.

“Diğerlerine fark atacak bir artınızın olmasına çalışın.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay da meslekte en iyi olmanın kişiyi ayrıcalıklı kılacağını aktardı. Tanğlay, “Ne kadar iyiyseniz o kadar tercih edilirsiniz. Üniversiteleşme oranı, üniversiteden mezun olanların sayıları arttı. Meslektaşlarınızın sayıları arttı. Ama kamuda ve özelde istihdamın belli bir ölçeği var. Buradaki en önemli kriterlerden bir tanesi siz ne kadar iyiyseniz, o kadar tercih ediliyorsunuz. Yolun başındayken sizlere tavsiyem, kendinizi yetiştirme adına diğerlerine fark atacak bir artınızın olmasına çalışın.” şeklinde konuştu.

Kariyer sempozyumu, akademisyenlerin kendi başlıklarındaki tecrübe paylaşımlarıyla son buldu.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir